2464_header.jpg
croppedimg_87669025.jpeg
1-Vízvezetékszerelés Budapesten - Tel.: 20/366-9697
croppedimg_1903814247.jpeg
2-Vízvezetékszerelés Budapesten - Tel.: 20/366-9697

Aszpikos-zöldséges marhahús


Aszpikos-zöldséges marhahús

Recept információ:


    Megnézte:
    Fő számára:
    Elkészítési idő:

4140
4 személyre
155 perc

Elkészítés:


A hagymákat és a paradicsomokat négyfelé vágjuk. A leveskockákat 8 dl meleg vízben feloldjuk. A húst az olajban megpirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük, a borral meglocsoljuk, és 2 percig erõs tûzön fõzzük. A húslevessel felöntjük, beletesszük a paradicsomokat, a hagymát és a zöldfûszereket. Lefedve, kislángon 2 óráig pároljuk. A zöldborsót és a hosszában kettévágott répákat külön-külön sós vízben megfõzzük (15, illetve 10 perc), és lecsöpögtetjük. A húst a lébõl kivesszük, és hosszában 3 részre vágjuk. A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. 5 dl fõzõvizet leszûrünk, majd felforraljuk. A tûzrõl levéve belekeverjük a zselatint. Hosszúkás, mély tepsi aljára egy hússzeletet teszünk, egy-egy réteg répával és zöldborsóval befedjük, és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére öntjük a zselatinos mázt. Ha szükséges, még keverünk bele leszûrt fõzõvizet. Kihûtjük, folpackkal lefedjük, és 24 órára hûtõbe tesszük. Szeletekre vágva, petrezselymes burgonyával és paradicsomsalátával körítve tálaljuk.


Hozzávalók:


- 1 kg marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 marhahúsleveskocka
- 3 evõkanál olaj
- 5 dl száraz fehérbor
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor zellerlevél
- 30 dkg zöldborsó
- 75 dkg sárgarépa
- 5 zselatinlap
- õrölt bors
- só



Még több recept








A cégünk adatokat nem tárol, harmadik félnek személyes adatokat nem ad át,
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.





    Szerelés, javítás

  1. Vízvezeték szerelés